Deel :

Meet een Tafelaar: Sulaikah Theis
"Kinderen en docenten die ik heb ontmoet op basisscholen in Oeganda besteedden aan kinderen met Aids in de klas. Ook zag ik hoe kinderen met albinisme vaak geen onderwijs volgen en worden uitgesloten. Deze groep wordt weggestopt met het idee ‘jullie zijn anders’. Met de Happy Made By Foundation ontwikkelen we prentenboeken om deze kinderen herkenning en erkenning te geven van de impact die Aids op hun leven heeft. De hoofdpersoon van ons nieuwste boek is Moon, een meisje uit Afrika dat is geboren met albinisme. Naast hun verminderde zicht en hun kwetsbare huid kampen deze kinderen met stigma en discriminatie die ervoor zorgt dat zij buiten de maatschappij vallen. Het boek focust op inclusiviteit van kinderen met albinisme binnen het onderwijs en de maatschappij.

Happy Made By staat voor een creatieve omgang met problemen: we creëren positieve verhalen die mythes en vooroordelen weerleggen en stigmatisering, discriminatie en uitsluiting in de gemeenschappen proberen te overwinnen!"

Hoe kan de community jou helpen?
"In de toekomst willen we ons project uitvoeren in verschillende landen in en buiten Afrika. Daarbij willen we expliciet de kennis en expertise van locale bewoners inzetten, om onze missie te voltooien. Zo zijn niet alleen kinderen bij het boek gebaat, maar ook de gehele gemeenschap die hier om heen staat. We zijn hiervoor op zoek naar mensen die willen meedenken over een business model, zodat we veel meer kunnen doen! Ook gaan we graag in gesprek met creatievelingen die ideeën hebben over animatie, het verlevendigen van onze prenten, en manieren hoe we Afrikaanse gemeenschappen beter in beeld kunnen brengen."

Interesse in een Tafel van 7 over...
"Kinderen kennis laten maken met maatschappelijke thema's"

De vernieuwde website van Happy Made By gaat komende maand online. Stay tuned!