Deel :

Meet een Tafelaar: Stijn Schenk
"Met The Graphic Story probeer ik mensen aan het denken te zetten over lastige onderwerpen. Dit doe ik door beeldverhalen te creëren. Kleuren, figuren en lijnen zorgen voor een bepaald gevoel. En vanuit dat gevoel kun je kennis tot je nemen. Met mijn beeldverhalen wil ik bijdragen aan het doorbreken van een hardnekkig taboe: het taboe op kwetsbaarheid. Ik hoop mensen te ontwapenen, mensen te laten zien dat ze niet alleen zijn en het gesprek te openen. Tevens werk ik aan verschillende lesprogramma’s waarin beeldverhalen, storytelling en theater centraal staan en ben ik bezig met een nieuw mbo-keuzedeel genaamd ‘Voorbereiding HBO’. De lessen richten zich op invloeden van buitenaf en het belang om voor jezelf te kiezen.”

Hoe kunnen de community en jij elkaar versterken?
"In het komende jaar wil ik een actieve bijdrage leveren aan een meer geëmancipeerde samenleving. Hiervoor ben ik op zoek naar nieuwe manieren om het gesprek over seksualiteit, lichamelijkheid en verbinding te openen. Partners zijn welkom! Zelf help ik de leden van de community graag om het inhoudelijke beeldverhaal onderdeel te maken van de projecten waar ze mee bezig zijn."

Interesse in een Tafel van 7 over…
“Beter onderwijs. Op scholen hebben we de kans om mensen in een veilige omgeving echt in contact te brengen met elkaar en zichzelf. Een bijzondere plek die beter zou kunnen worden benut!”

Benieuwd naar Stijns beeldverhalen? Bekijk ze hier!

*Illustratie portret Stijn Schenk gemaakt door Lotte Klaver