Deel :

Meet een Tafelaar: Rudy van Belkom
“Het is hoog tijd voor verandering. Tijdens de verkiezingen kun je maar op één partij stemmen. Dat vind ik raar. Vanuit deze persoonlijke frustratie heb ik Het Nieuwe Kiezen opgezet voor een modulair kiesstelsel. In plaats van je volledige stem aan één politieke partij te geven, kies je per thema voor het standpunt van de partij die bij jou past. Je stemt dan niet meer op de persoon, maar op de inhoud. Meer keuzevrijheid moet leiden tot meer inspraak en betrokkenheid.”

Hoe kan de community jou helpen?
“Het Nieuwe Kiezen wil tijdens de landelijke verkiezingen op 15 maart 2017 een grootschalig online experiment uitvoeren. Dit betekent dat mensen naast de reguliere stemming ook aan de hand van het nieuwe systeem kunnen stemmen. We zijn op zoek naar mensen die willen helpen om het online experiment verder te implementeren. Daarnaast zoeken we ambassadeurs die willen helpen het initiatief verder te brengen.”

Interesse in een Tafel van 7 over...
“Ik geloof in ‘wisdom of the crowd’. Samen weet je meer dan alleen, dus een Tafel van 7 organiseren of eraan deelnemen is super. Het liefst zou ik het thema ‘democratische vernieuwing’ op de agenda zetten.”

Wil jij Het Nieuwe Kiezen helpen bij het creëren van meer draagvlak? Teken hier de petitie!