Deel :

Meet een Tafelaar: Raoul de Vries
“Als vrijwilliger ben ik betrokken bij Social Trade Organisation (STRO). Door alternatieve geldsystemen te ontwikkelen stimuleren we sociaaleconomische groei voor ondernemers in de buurt. Iedere gemeenschap kan zijn eigen munteenheid creëren. Hoe? Door speciale stickers op bestaande euro’s te plakken. Dit @ndere geld heeft een positief effect op de buurt: het kan namelijk alleen lokaal besteed worden. De koopkracht blijf hierdoor circuleren tussen deelnemers. Ook zorgt het ervoor dat lokale bedrijven zoals oma’s kruidenier en de bakker op de hoek niet weggeconcurreerd worden, maar extra omzet maken. En het creëert verbinding in de buurt. Mensen komen elkaar tegen in de buurtsupermarkt, maken een praatje over de @ndere munt en leren elkaar beter kennen. Buurten kunnen door nieuwe geldsystemen gaan bloeien. En daar wil ik me voor inzetten!”

Hoe kan de community jou helpen?
“Ik ben op zoek naar mensen die met mij zouden willen nadenken over een alternatieve mind-set omtrent geld, inkomsten en bezit: hoe kunnen we zelf invloed uitoefenen op de economie & hoe kunnen we het idee dat je überhaupt invloed op de economie kunt uitoefenen verspreiden? STRO heeft een bepaalde visie, maar ik ben benieuwd naar andere verhalen. Hoe kijken jullie naar geld, de economie en alternatieve betaalmiddelen?”

Hoe wil jij de community helpen?
“Ik kan de leden van de community helpen bij het organiseren van evenementen & het geven van technisch advies op het gebied van websitebeheer, web-development en google marketing!"

Interesse in een Tafel van 7 over...
“Alternatieve en duurzame economieën.”