Deel :

Meet een Tafelaar: Nick van Breda
"In Nederland voelen 31% van de ouderen zich eenzaam. Hier wil ik verandering in brengen! Stamboom is een pleinconcept waar buurtbewoners van verschillende generaties activiteiten organiseren voor de wijk. Op pleinen in de wijk creëren wij een fysieke en interactieve boom. De boom wordt een ontmoetingsplek in de buurt, waar lokale ondernemers, studenten, gepensioneerden en andere buurtbewoners elkaar kunnen leren kennen! Deze verschillende bevolkingsgroepen zijn nu te weinig in contact, terwijl ze juist veel van elkaar zouden kunnen leren!"

Hoe kunnen de community en jij elkaar versterken?
"Momenteel zijn we in de bouwfase van het project waar we regelmatig brainstormen met buurtbewoners over de activiteiten en technologie wensen in en rondom de boom. De technologie in de boom inzichtelijk maken voor ouderen is een ingewikkeld element. Heeft iemand uit de Tv7 community hier ervaring mee? Ideeën zijn welkom! Daarnaast kan ik de community helpen bij het organiseren van hackatons (een evenement waarbij mensen samenkomen om een probleem op te lossen) en het aantrekken van financiering zoals sponsoren."

Interesse in een Tafel van 7 over...
"Sociale cohesie in de buurt, eenzaamheid onder ouderen"

Op woensdag 1 februari 2017 wordt de eerste boom gepresenteerd in het Eindhovense stadsdeel Strijp. Op de hoogte blijven? Hou de Facebookpagina in de gaten!