Deel :

Meet een Tafelaar: Naomi Hoogervorst
“In Nairobi woont 60% van de mensen in slums. Publieke ruimtes zijn schaars en staan onder druk. Er is veel ongelijkheid en de inwoners in de stad zijn veelal op zichzelf aangewezen. Om hier iets aan te doen zijn we Making Cities Together gestart, een meerjarig project in Nairobi. Samen met lokale stakeholders ontwikkelen we placemaking designstrategieën voor duurzame, waardevolle en inclusieve publieke ruimtes. Op dit moment ontwikkelen we een modelstraat in Dandora, een achterstandsbuurt in Oost-Nairobi. We betrekken de bewoners zoveel mogelijk bij het ontwerp, de bouw en het onderhoud. Het is belangrijk om hen te laten ervaren dat ze het zelf kunnen doen, eigenaar zijn én dat ze er profijt van hebben. Alleen dan kun je publieke ruimtes duurzaam verbeteren!”

Hoe kunnen de community en ik elkaar helpen?
“We staan altijd open voor mensen met ideeën om goede en bovenal menselijke steden, buurten en publieke ruimtes te creëren. Ook delen we graag onze opgedane kennis en staan we open voor samenwerkingen met gepassioneerde denkers en makers.”

Interesse in een Tafel van 7 over…
“Op dit moment woon ik in Kenya. Voor mijn collega’s in Nederland zijn Tafels over sociale stedenbouw, tijdelijke placemaking initiatieven, participatie, opschalen van buurtinitiatieven en internationale projecten interessant!”

Making Cities Together is geïnitieerd door Placemakers, International New Town Institute en International Federation of Housing and Planning!