Deel :

Meet een Tafelaar: Marieke Ebbing
“Een paar jaar geleden werkte ik voor een micro-financieringsorganisatie in Uganda. Daar kwam ik erachter dat succesvolle kleine ondernemers heel blij zijn met hun micro-leningen, maar daarna vaak niet verder kunnen groeien. Hun microkrediet stopt en bij de normale bank kunnen ze niet terecht. Daarom heb ik Missing Middle opgericht. Missing Middle is een non-profit meso-financieringsorganisatie in Uganda. We geven leningen aan succesvolle vrouwelijke ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap. Wanneer deze vrouwen kunnen opschalen heeft dit een ontzettend positief effect op de lokale gemeenschap. Zo kan de dorpsapotheker, die eerst slechts vijf verschillende soorten medicijnen verkocht, er met behulp van onze lening nu ineens dertig verkopen. Anderen zijn in staat om hun winst te verdubbelen en daardoor nieuw personeel aan te nemen. In de afgelopen twee jaar hebben we ongeveer 75 vrouwen geholpen. En we willen door!”

Hoe kan de community jou helpen?
“Op dit moment hebben we meer aanvragen voor leningen dan we kunnen uitgeven. Toch willen we meer vrouwen helpen. Een financiële bijdrage is dus altijd welkom. Daarnaast ben ik op zoek naar micro-financieringsorganisaties die het interessant zouden vinden om de stap naar meso-financiering te maken en/of hier meer over willen weten. Ik ga graag met hen in gesprek!”

Interesse in een Tafel van 7 over...
“Ik zou heel graag samen met andere initiatiefnemers tijdens een Tafel van 7 verkennen hoe we elkaars initiatieven kunnen versterken. Ook zou ik een Tafel over het ondersteunen van ondernemers in ontwikkelingslanden erg interessant vinden.”