Deel :

Meet Tafelaars: Luana & Sophia
“We moeten eten meer waarderen. Ook als er één schepje overblijft, gaat het bij mij in een tupperware bakje de koelkast in. In samenwerking met een lokale bakker, een aantal supermarkten, een kruidengroothandel en een bio-boer redden we met Taste Before You Waste iedere week 250 kilo eetbaar voedsel. De supermarkten geven ons fruit met plekjes en de boer schenkt ons groentes met gekke vormen; een kromme wortel kan hij namelijk niet verkopen. Ons doel is consumenten bewust maken van de enorme hoeveelheid eetbaar voedsel die we als maatschappij dagelijks weggooien. Om mensen op weg te helpen organiseren we verschillende activiteiten zoals ‘voedsel-weggeefmarkten’, diners gemaakt van ‘afgekeurd voedsel’ en debat- en filmavonden. Voedselverspilling is namelijk niet alleen sociaal onacceptabel, maar ook onverantwoord voor het milieu. En het is zo makkelijk om er iets tegen te doen. Het lijkt cliché, maar een betere wereld begint in dit geval inderdaad bij jezelf!”

Hoe kan de community jullie helpen?
“Onze coördinator Luana gaat in september 2017 emigreren en stopt dan met Taste Before You Waste. Momenteel zijn we druk met de voorbereidingen voor de overdracht aan een nieuwe coördinator. Alle ideeën en tips die ons met deze overdracht zouden kunnen helpen zijn van harte welkom! Ook zijn we op zoek naar enthousiaste team members. Wordt jij onze nieuwe held?”

Interesse in een Tafel van 7 over...
“Het lijkt me leuk om een keer een Tafel van 7 tijdens één van onze buurtdiners te organiseren. Daar moeten we maar snel over gaan brainstormen!”

Mee eten? Elke woensdag organiseren Luana en Sophia pay-as-you-feel buurtdiners in Dokhuis Galerie Amsterdam. 

 

*Fotografie door Nadine Maarhuis