Deel :

Meet een Tafelaar: Katja van Nimwegen
"Ik wil de pijn van ongedocumenteerd zijn voelbaar maken en de beeldvorming van 'zielige' kindmigranten en 'profiterende' illegalen bevragen. Met mijn journalistieke project ProjectNoID zet ik mensen aan het denken over de grenzen van onze samenleving. Kortom: wie sluiten we buiten? Vorig jaar heb ik mij een paar maanden ondergedompeld in de wereld van jonge ongedocumenteerden in Nederland: afgewezen asielkinderen die niet terug naar hun eigen land kunnen of willen. Acht jongeren hebben hun leefomstandigheden, mentale worstelingen, juridische problemen en ideeën over hun toekomst aan me blootgelegd. Ik wil deze verhalen naar buiten brengen. Zo kan het niet verder. Echt niet!"

Hoe zou de Tafel van 7 Community jou kunnen helpen?
"Ik heb eigenlijk drie vragen: 1. Welke vragen moeten beantwoord worden over dit thema? Wat vraagt een niet-ingewijde lezer zich af? 2. Welke vormen van storytelling zou ik kunnen inzetten om deze vragen te beantwoorden? 3. Wie wil mij hierbij helpen?!"

Wat zou jij voor de Tafel van 7 Community kunnen en willen betekenen?
"Ik heb via crowdfunding een klein budget meegekregen om te experimenteren met het vertellen van dit verhaal. Niet alleen ik kan van dit experiment leren: wie wil samen met mij onderzoeken wat in 2017 mogelijk is om impact te bereiken voor, letterlijk, de meest ondergeschoven kindjes van Nederland?"

Interesse in Tafel van 7 over...
"Storytelling over ProjectNoID: hoe kunnen we storytelling het beste inzetten om de verhalen van de jonge ongedocumenteerden in Nederland te vertellen?"