Deel :

Meet een Tafelorganisator: Jonna Klijnsma
“De ‘vluchtelingencrisis’ is één van de grootste sociale vraagstukken van onze tijd. Na de eerste (nood)opvang en bureaucratische maatregelen staan we in Europa nu met z’n allen voor de vraag hoe we op een duurzame manier samen kunnen (leren) leven. Hoe kunnen we vluchtelingen warm ontvangen in samenlevingen waarin het politieke klimaat is verhard? Hoe gaan we met elkaar in gesprek? En wat is daarvoor nodig? Om nieuwkomers en locals te verbinden zet ik me in voor Takecarebnb. Takecarebnb brengt vluchtelingen met een verblijfsstatus die nog wachten op een eigen huis in contact met gastgezinnen. Zo proberen we ontmoetingen te creëren, afstanden te verkleinen, wederzijds begrip te bevorderen en een betere en snellere integratie te stimuleren.”

Over mijn Tafel van 7…
“Takecarebnb is op dit moment bezig met storytelling. Hoe kunnen we de verhalen over de bijzondere connecties tussen de nieuwkomers en de gastgezinnen zo goed mogelijk vertellen? En hoe pak je dat aan? Om dit te verkennen organiseer ik op 8 september 2016 een Tafel van 7 met het thema ‘Vluchtelingen, verbinding en integratie: de kracht van verhalen’. Tijdens deze Tafel schuiven onder andere Nathalie Angenent, Maartje Joosten en Simone van den Akker van Ik ben net als jij, storyteller Carmen A. Ortiz Guillen, fotograaf & filmmaker Jeppe van Pruissen en Mohammad Al Masri van Takecarebnb aan.”

Hoe kan de community jou helpen?
“Bij Takecarebnb zijn we op zoek naar storytellers die de verhalen van de nieuwkomers en de gastgezinnen in zowel tekst als beeld zouden willen vastleggen. Ook spar ik graag met mensen over welke rol storytelling in het creëren van verbinding en integratie zou kunnen spelen.”