Deel :

Meet een Tafelaar: Johannes van den Eerenbeemt
“De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler en onzekerder, vooral voor jongeren. Met FlexStagiair geven we jongeren het vertrouwen terug door hen aan zelfstandige ondernemers en startups te koppelen die hen alles kunnen leren over ondernemerschap. Tegelijkertijd maken we het voor ondernemers makkelijker om een stageplek te creëren door hun krachten te bundelen: meerdere ondernemers (bijvoorbeeld 2, 3 of zelfs 5) vormen samen één voltijds stageplek. Hierdoor hebben ook zelfstandige ondernemers nu toegang tot de frisse blik en steun van een stagiair!”

Hoe is FlexStagiair ontstaan?
“De FlexStagiair is een initiatief van de ondernemers van het ProjectenLab. Het ProjectenLab is een creatieve en inspirerende werkplek voor zelfstandige ondernemers (en jongeren) in het centrum van Den Haag. Samen hebben we meegedaan met de DDD-Award. Deze prijsvraag daagt Haagse ondernemers uit om met duurzame oplossingen te komen voor maatschappelijke vraagstukken. En we hebben gewonnen!”

Hoe kan de community FlexStagiair helpen?
“We zijn op zoek naar ondernemers die op zoek zijn naar een stagiair voor één of twee dagen per week. Ken jij of ben jij zo’n ondernemer? Laat het ons weten & bied je stageplek aan op www.flexstagiair.nl.

Interesse in een Tafel van 7 over…
“Stages. Wat motiveert studenten om voor een bepaalde stage te kiezen? En wat bepaalt of een stage succesvol is of niet?”