Deel :

Meet een Tafelaar: Jeppe van Pruissen
“Ik geloof dat film kan bijdragen aan positieve verandering. Want wat je denkt, begint met wat je ziet. Veel mensen denken dat wij onze keuzes rationeel maken. Maar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat besluiten grotendeels gemaakt worden vanuit de emotie, die we achteraf rationaliseren. Waterfilm Producties gebruikt film om deze emotie over te brengen. Je kunt de vluchtelingencrisis te lijf gaan vanuit een spreadsheet met kosten maar je besluiten worden menselijker als je persoonlijke verhalen van vluchtelingen kent!"

Hoe kunnen de community en jij elkaar versterken?
"Als filmmaker ben je allereerst storydigger: je zoekt verhalen die de moeite van het vertellen waard zijn. De Tv7 community kunnen onze oren en ogen zijn. Als er in de community behoefte is aan een goed gemaakte film, een videoportret of een mini documentaire, dan kunnen wij daarin partner zijn. Afhankelijk van veel factoren (verhaal, hoger doel, etc.) kan dat tegen gereduceerd tarief of zelfs kosteloos. Laten we er in ieder geval over praten!"

Interesse in een Tafel van 7 over...
"In september heb ik deelgenomen aan een mooie Tafel met het thema: Vluchtelingen, verbinding en integratie: de kracht van verhalen. In de toekomst zou ik willen praten over de reductie van plastic verpakkingen. Met als doel een (landelijke) discussie te starten onder consumenten, maar ook met de keten van producenten, detailhandel, afvalverwerkers etc. Naast het creëren van bewustzijn, lijkt me het interessant te onderzoeken hoe we transitie naar duurzame verpakkingen echt tot stand kunnen brengen."