Deel :

Meet een Tafelorganisator: Anne Bakker
“Na mijn master Management Consulting kwam ik er al snel achter dat werken voor een grote corporate niets voor mij was. Ik ben toen voor vier maanden naar Nepal vertrokken. Daar heb ik vier maanden lang kunnen leven zonder enig geneuzel. Ik deed mijn ding, gaf muzieklessen, stond op markten, las boeken en had goede gesprekken. Eindelijk was ik voor mijn gevoel bezig met dingen die er echt toe deden en stond ik in verbinding met mezelf en de wereld om mij heen. Toen vroeg ik me af: hoe kan ik deze betekenisvolle manier van leven in Nederland voortzetten? Sinds kort heb ik een manier gevonden. Ik gebruik de analogie van de piano om organisaties te helpen en te inspireren. Hoe creëer je harmonie binnen een organisatie? En hoe kunnen we ons door muziek laten inspireren? Mijn taal in de muziek bereikt een grotere groep dan mijn woordelijke taal. Met muziek kan ik mensen raken. Daar kan ik iets mee bereiken en zaken mee in beweging zetten.”

Over mijn Tafel van 7…
“Tijdens mijn Tafel van 7 op 26 oktober wil ik op zoek gaan naar echte verbinding. Hoe kunnen we in het dagelijkse leven de verbinding met zowel onszelf als anderen versterken? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het grootste deel van het contact dat we hebben niet slechts vluchtig is? Waarom is dit eigenlijk zo lastig? En hoe kunnen we ons soms even losmaken van de dagelijkse hectiek, aarden en bewuster worden van onszelf en de wereld om ons heen?

Voor mijn Tafel van 7 ben ik nog op zoek naar mede-tafelaars. Dus heb jij in het dagelijkse leven behoefte aan meer echte verbinding? Of heb je een manier gevonden om dit voor jezelf te creëren? Bijvoorbeeld door muziek, bewegen of mindfulness? En zou je het hier met anderen over willen hebben? Laat het weten!”

Hoe heb je jouw Tafel van 7 ervaren?
"Ik vond het een hele gave en open avond waarin iedereen zijn zegje deed. Ik denk dat we elkaar geïnspireerd hebben zonder dit er heel dik bovenop te leggen. De openheid waarmee gesproken werd en de ontvankelijkheid voor iemand anders zijn mening die misschien op het eerste oog heel anders is maar na enig doorpraten toch best dichtbij kan komen. Het zoeken naar woorden en het vinden van klanken en aanraking. Volgens mij een avond die heel duidelijk maakt, zonder dit precies in vakjes in te kunnen vullen, waar we naar zoeken in ons leven. Wellicht dat het achteraf alsnog meer aansloot bij mijn eerdere gepitchte thema's, maar ik vond het een hele mooie avond. Moet alleen nog even helemaal landen!"