Deel :

Het is ramadan! Dit betekent dat moslims over de hele wereld een maand lang van zonsopgang tot zonsondergang niet eten en drinken. Na zonsondergang houden ze een iftar, wat de avondmaaltijd betekent. Het is ook een maand van samenkomen, samen eten en nieuwe verbindingen leggen. Tafel van 7 kan dit natuurlijk alleen maar aanmoedigen! Daarom hebben we hieronder drie iftars uitgelicht van verschillende organisaties waar je naartoe kan gaan en nieuwe mensen kan ontmoeten.

Cineblend Open Air#1: Trances (El hal) + IFTAR maaltijd 13 juni in Amsterdam

Aanstekelijk fly-on-the-wall portret van de muzikanten van Nass El Ghiwane, ook wel ‘The Rolling Stones van Marokko’ genoemd. Deze openluchtvoorstelling, in het kader van de grote Martin Scorsese -tentoonstelling in EYE, is tevens de pre-opening van het Cineblend –festival. Hierna is er een iftar en vervolgens wordt de film Trances vertoond.

FB event

StreetIftar 2017: 'Taste the Blessing of Ramadan' 14 juni in Rotterdam

De heilige maand Ramadan is aangebroken, dus is het ook weer tijd voor de jaarlijkse iftar van Studenten Unie Nederland! Met het concept 'Streetiftar' organiseert Studenten Unie Nederland dit jaar voor het eerst een openlucht-iftar op de IJ-promenade in Amsterdam. Tijdens deze avond zullen wij samen niet enkel het vasten verbreken, maar ook kennis over de islam met jullie delen. De termen 'eenheid' en 'vrijgevigheid' zullen hierin centraal staan. Bovendien wordt de opbrengst van de avond gedoneerd aan hulporganisatie Hasene

FB event

Buurt-Iftar in het vriendschapshuis 15 juni in Amsterdam

Op 15 juni aanstaande organiseert Assadaaka Community in samenwerking met stichting Onze Hoop en stichting Coexistence een warme ontmoeting tussen buurtbewoners en de vluchtelingen!In deze vastenmaand (Ramadan) is het voor veel vluchtelingen/mensen/moslims een zwaar en emotionele tijd. Wij willen daarom een feestelijke ontmoeting organiseren tussen de buurtbewoner en de vluchtelingen.

FB event